Faceți căutări pe acest blog

marți, 7 iunie 2011

CHEC CU LAMAIE

Avem nevoie de:
- 5 oua
- 5 linguri ulei
- 1 cana zahar (200 gr)
- 1 cana faina (aceeasi cana ca la zahar)
- 2 lg seminte de mac
- zeama si coaja de la o lamaie mare
- 1 praf de sare
- zahar pudra pentru decor
- fructe(eu am folosit capsuni)

Pasul 1
 - albusurile se bat spuma cu un praf de sare, si treptat se adauga zaharul si se bate in continuare pana spuma devine tare si lucioasa si zaharul s-a topit.
 - se adauga coaza si zeama de lamaie si se mixeaza in continuare.

Pasul 2
 - separat se bat galbenusurile cu uleiul si macul.
 - crema rezultata se incorporeaza in spuma de albusuri lingura cu lingura si se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza.
 - treptat se adauga si faina dar se amesteca de jos in sus cu o lingura si incet sa nu se lase spuma.

Pasul 3
 - compozitia se toarna in tava de chec/tava dreptunghiulara sau orice forma aveti insa unsa cu ulei si tapetata cu faina sau folositi hartie de copt.
 - se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa la foc mic cam  40- 45 min.
 - cand e gata (se poate incerca cu o tepusa de frigaruie - sa nu se lipeasca pe ea nimic) se scoate din tava si se presara cu zahar pudra.

Eu l-am servit cu capsuni si e foarte foarte bun.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu