- 5 oua
- 5 linguri ulei
- 1 cana zahar (200 gr)
- 1 cana faina (aceeasi cana ca la zahar)
- 2 lg seminte de mac
- zeama si coaja de la o lamaie mare
- 1 praf de sare
- zahar pudra pentru decor
- fructe(eu am folosit capsuni)
Pasul 1
- albusurile se bat spuma cu un praf de sare, si treptat se adauga zaharul si se bate in continuare pana spuma devine tare si lucioasa si zaharul s-a topit.
- se adauga coaza si zeama de lamaie si se mixeaza in continuare.
Pasul 2
- separat se bat galbenusurile cu uleiul si macul.
- crema rezultata se incorporeaza in spuma de albusuri lingura cu lingura si se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza.
- treptat se adauga si faina dar se amesteca de jos in sus cu o lingura si incet sa nu se lase spuma.
Pasul 3
- compozitia se toarna in tava de chec/tava dreptunghiulara sau orice forma aveti insa unsa cu ulei si tapetata cu faina sau folositi hartie de copt.
- se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa la foc mic cam 40- 45 min.
- cand e gata (se poate incerca cu o tepusa de frigaruie - sa nu se lipeasca pe ea nimic) se scoate din tava si se presara cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu