Avem nevoie de :
Crema:
- 2 plicuri praf de budinca vanilie (Original pudding - Dr. Oetker)
- 1 plic praf de budinca ciocolata (Original pudding - Dr. Oetker)
- 1300 ml lapte (900 ml pt budinca de vanilie + 400 ml pt budinca de ciocolata)
- 8 lg zahar
Blatul:
- 3 oua
- 75 gr. zahar
- 75 gr. faina
- 1 praf de sare
Pasul 1
- galbenunsurile se mixeaza cu zaharul (75 gr.) si cand acesta s-a topit se adauga si faina (75 gr.)
- albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se inglobeaza in crema din galbenusuri
- amestecul rezultat se toarna intr-o tava (22cm x30 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina sau puteti folosi hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit cca 20 min .
Pasul 2
- cand e blatul gata se lasa sa se raceasca in tava
- in acest timp se fac cele 2 budinci conform intructiunilor de pe pachete:
- cele 2 plicuri de budinca de vanilie se amesteca cu 5 lg de zahar si 8 lg de lapte (din cei 900 ml), restul de lapte se pune la fiert
- plicul de budinca de ciocolata se amesteca cu 3 lg de zahar si 4 lg de lapte (din cei 400 ml). restul de lapte se pune la fiert
- cand ambele cantitati de lapte fierb se dau la o parte de pe aragaz si in cel care e mai mult (restul de la 900 ml) se toarna amestecurile de mai sus, budinca de vanilie respectiv in celalalt budinca de ciocolata si se aduc din nou pe foc pana se ingroasa. Se amesteca cat sa nu se lipeasca.
- cand sunt gata se toarna toata budinca de vanilie peste blat, iar din cea de ciocolata se pune cu lingura din loc in loc ca sa formeze pete pana se termina budinca.
Se tine la rece pana se intareste budinca, cel putin 2 ore, insa cu cat e mai mult tinuta la rece e mai buna!
Este o prajitura usor de realizat si relativ ieftina iar rezultatul este spectaculos.
Sursa : ACASA TV - RETETA DE ACASA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu