Avem nevoie de:
- 8 oua
- 300 gr. zahar
- 100 gr. nuca de cocos
- 100 gr.mac
- 8 linguri faina
- 200 ml. lapte
- 200 gr. margarina
- 1 lingura margarina/ulei si 1 lingura faina pt tapetat tava sau hartie de copt
pasul 1:
- se separa albusurile de galbenusuri, fiecare in cate un castron.
- albusurile se bat spuma tare, in care se adauga treptat 200 gr. zahar pana se obtine o bezea (o spuma tare si lucioasa)
- in bezeaua astfel obtinuta se adauga 5 linguri de faina, apoi macul si nuca de cocos si se amesteca in tot acest timp de jos in sus ca sa nu se lase cu lingura de lemn.
pasul 2
- intr-o tava dreptunghiulara (25x35) unsa si tapetata sau cu hartie de copt se toarna compozitia de mai sus di se lasa in cuptorul preincalzit cam 35-40 min la foc mediu.
pasul 3
- cand este gata copt blatul se lasa la racit si separat pe baie de aburi se face o crema din galbenusurile dizolvate in lapte cu faina si zaharul ramase. Se amesteca din cand in cand cat sa nu se lipeasca, iar cand s-a ingrosat se se stinge focul.
- in margarina freacata spuma se incorporeaza crema fiarta, lingura cu lingura.
- crema rezultata se intinde peste blatul racit in tava.
- se da la frigider pentru cel putin 1 ora, insa cu cat sta mai mult la rece, de exemplu de pe o zi pe alta e mult mai buna.
Inainte de servire eu am ras ciocolata peste toata prajitura
Prajitura se serveste rece!
Iata si rezultatul final :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu